GV Home

Architects

G.Giacalone, M. Viladot

Location

Barcelona

Client

Private

Year

2008

State

Work finished

Memorandum

The original house responded to a distributive solution feature of multifamily housing developments in the Eixample during the 70s. The requirements of program were common rooms, dining room and study, three bedrooms, kitchen space and two bathrooms.

The proposal focused and committed to place the bedrooms around the courtyard and those pieces that require daylight for their activities were situated facing the street. The baths are rationalized and unnecessary circulation surface is eliminated, giving the more space to the bedrooms.

Inner closures are simplified in search of light. Openings in interior walls are created to gain visual connection between the pieces and a new furniture is projected articulating the living room and the study.

REF03 001

REF03 002

REF03 003

REF03 004a
REF03 004b

REF03 005

REF03 006