RV Home

Architects

G.Giacalone, M. Viladot

Location

Barcelona

Client

Privat

Year

2016

State

Work finished

Memorandum

The project consists on the complete reform of an apartment located in one of the upper floors of a listed building of the Eixample, thanks to a segregation that had served as an office. The proposal is based on the demolition of some of the walls for a more adequate and light distribution.

Key aspects and driving ideas of the project were as follows:

Preservation of original elements. Pavements, ceilings and woodwork are preserved. We act in areas where preservation is not possible, and restoring the maining elements nitegrating them in the new structure of the apartment.

Reinterpretation of the apartment for existing concepts. The apartment is redistributed in order to provided a new structure, allowing a better use of the available surface. The proposed new apartment consists of: kitchen-living room, two bedrooms, two bathrooms and an entrance-study.

REF66 001

REF66 002

REF66 003

REF66 004

REF66 005

REF66 006

REF66 007

REF66 008

REF66 009

REF66 010

REF66 011