CASA DA

Arquitectes

G.Giacalone, M. Viladot

Emplaçament

Barcelona

Client

Privat

Any

2016

Estat

Obra finalitzada

Memòria

L’encàrrec consisteix en la reforma d’un habitatge en un edifici plurifamiliar de principis de 1900 i juntament amb d’altres configura la plaça de Santa Maria del Mar.

El projecte planteja treballar l’espai central i el de façana perquè resolgui la zona de dia de l’habitatge -sala d’estar, estudi i menjador. Les parets mitgeres s’encarregaran d’acollir tot l’espai d’emmagatzematge: armaris, llibreries i vestidor. Els espais servi- dors -bany de cortesia, bany principal, cuina i safareig- s’organitzen al voltant d’un pati de llums, juntament amb l’únic dormitori de la casa. Aquest, queda visualment connectat amb l’espai de la gran taula a través d’una porta de vidre.

La lògica funcional ve acompanyada d’uns criteris constructius i compositius que consisteixen en la recuperació de diferents elements deixats vistos: les fusteries exte- riors, alguns panys de paret de maó i les voltes a la catalana sustentades per bigues de fusta. En canvi, el paviment de tota la casa es revesteix de micro-ciment gris.

DSCN0314 editada

REF78 01

REF78 02

REF78 03
REF78 04

REF78 05

REF78 06

REF78 07

REF78 08

REF78 09