Casa JV

Arquitectes

G.Giacalone, M. Viladot

Emplaçament

Altafulla

Client

Privat

Any

2016

Estat

Obra finalitzada

Memòria

La voluntat de la present intervenció és dur a terme la reconstrucció i rehabilitació d’una antiga edificació per donar resposta a les necessitats del client de tenir un habitatge amb les dotacions mínimes pels períodes de descans. Els aspectes clau i idees-força del projecte han estat les següents:

Preservació del paisatge urbà. Es conserva la façana a carrer i mitgeres existents de l’antic habitatge, entenent que aquestes formen part de l’imaginari col·lectiu del poble i són un llegat històric i cultural.

Organització programàtica entorn una franja de serveis. La implementació d’un nucli lateral on col·locar les escales, el nucli de serveis de planta primera i emmagatzematge a planta baixa en una situació estratègica permet una lectura clara del programa i organització dels espais. Enfrontat a aquest nucli de serveis se situa a l’altra mitgera la franja de cuina a planta baixa i a planta primera un franja d’emmagatzematge i llar de foc que donen entitat als dos grans espais centrals que queden a ambdues plantes amb obertures a la façana principal i, en el cas del dormitori de planta primera, al pati posterior.

P07 001

P07 002

P07 003

P07 004

P07 005

P07 006

P07 007
P07 008

P07 009

P07 010

P07 011

P07 012

P07 013

P07 014

P07 015

P07 016

P07 017

P07 018