Casa LE

Arquitectes

G.Giacalone, M. Viladot

Emplaçament

Barcelona

Client

Privat

Any

2014

Estat

Obra finalitzada

Memòria

El projecte consisteix en la reforma integral d’un habitatge situat en una de les plantes superiors d’un edifici catalogat de l’Eixample. Es va segregar de l’estructura d’origen i consta de 84m2, mantenint l’ús de les peces però amb la morfologia del passadís alterada.

La intervenció se centra en la modificació de la distribució amb l’objectiu d’adaptar el programa a les noves necessitats d’una persona que viu sola, tot dotant mecanismes capaços de dotar a l’habitatge una nova sensació espacial i lumínica.

La primera operació implica conservar l’estructura de l’habitatge per tal de mantenir una gran part dels sostres i paviments de petites peces hidràuliques que formen un gran mosaic.  La resta d’espais es modifiquen, aconseguint l’efecte que sembli que sempre hagin estat així.

Un dels espais clau és el llarg passadís interior característic de l’Eixample, ample i lluminós. Esdevé l’accés principal als espais de servei i als dos dormitoris, alhora com espai d’emmagatzematge i exposició. L’altre pol del projecte són l’espai de cuina, sala d’estar amb la galeria que acull el menjador i espai de lectura.

REF42 001

REF42 002

REF42 003

REF42 005
REF42 006
REF42 007
REF42 008

REF42 009

REF42 010

REF42 011

REF42 012

REF42 013

REF42 014