Casa AV

Arquitectes

G.Giacalone, M. Viladot

Emplaçament

Barcelona

Client

privat

Any

2013

Estat

Obra finalitzada

Memòria

La voluntat d’aquesta intervenció va ser replantejar un habitatge que ocupava una planta amb una distribució poc eficaç, en una ubicació privilegiada a la ciutat i ben assolellat i ventilat a través de la façana que dóna al carrer Pelai i la que dóna al tranquil pati interior d’illa. El replanteig passava en segregar l’habitatge existent creant-ne dos, tot millorant l’accessibilitat a cada habitatge i aprofitant la col·locació del pati d’instal·lacions i el pati de ventilació en el sí de la planta.El resultat va consistir en una primera operació de tancar l’accés de l’habitatge d’origen (donava a un dels replans de l’escala) i obrir un distribuïdor d’accés davant de l’ascensor existent, de tal manera que es definien els dos àmbits espacials dels dos habitatges nous: el que s’aboca al carrer Pelai i el que s’aboca al pati interior d’illa. Al centre de la mitgera oposada on es troba l’ascensor i el pati d’instal·lacions, està el pati de ventilació al voltant del qual es desenvolupen les zones servidores. En canvi, a les parts que donen a façana, se situen les estances que han de tenir il·luminació i ventilació natural.

REF19 012

REF19 011

REF19 001

REF19 002

REF19 003

REF19 004

REF19 005

REF19 006

REF19 007

REF19 008

REF19 009

REF19 010