Concurs d'idees pel Centre Socio-Cultural i ordenació a Jesús

Lema

LOGAS469

Arquitectes

G.Giacalone, M. Viladot, A. Stakic

Emplaçament

Santa Eulària des Riu

Client

Ajuntament de Santa Eulària des Riu

Any

2010

Estat

Concurs

Memòria

La voluntat d'aquesta proposta és la d'oferir una imatge unitària de centre, assumint els requeriments morfològics, funcionals i socials de cada espai: el sistema d'espais oberts i l'edifici que acollirà el Centre Socio-Cultural de Jesús.

Aquesta imatge unitària que volem aconseguir, ha de ser compatible alhora amb la versatilitat dels espais per a les diferents ocasions i ha de tenir la capacitat d'adaptar-se a tot l'arc d'edats de la població que gaudirà del centre. És per això que un dels valors que caracteritzen aquesta proposta és el minimalisme de materials de façana, de paviments, de colors (blanc, gris i el verd de la vegetació que es reflecteix en les superfícies envidrades).

Aquesta senzillesa cobra força quan va més enllà de l'edifici i s'instal·la a l'exterior. Dos formats de paviments, dues tonalitats de grisos i diferents maneres de treballar-los. De tal manera que els espais amb prioritat invertida en el moment en què són només espais per a vianants, recuperen la imatge de les places que envolten el CSCJ. D'aquesta manera, dins i fora tenim una mateixa imatge del conjunt, en la qual la vegetació es va filtrant, fonent i desdibuixant amb la materialitat i els límits dels elements constructius.

C07 001

C07 002

C07 003

C07 004

C07 005

C07 006

C07 007

C07 008

C07 009

C07 010
C07 011